Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Finns det något godare än en macka? Med en god skiva rökt skinka, krämig leverpastej eller varför inte köttbullar? Tillsammans med nybryggt kaffe eller en rykande kopp varm choklad de där riktigt kalla vinterdagarna skapar vi underbara matminnen för hela familjen. På den här sidan hittar du allt om pålägg och speciellt Scans egna pålägg som gör mackor godare över hela Sverige varje dag.
Rödbetssallad eller inte rödbetssallad?
Att ha rödbetssallad på mackan eller att inte ha - det är den stora frågan. Rödbetssalladen som är nästintill synonymt med köttbullemacka är en vattendelare. Till jul är rödbetssalladen en självklarhet på julbordet och ofta på julaftonens kvällsmacka men den är inte lika synlig under sommarmånaderna eller på utflyktsmackorna. Nedan hittar du två recept på goda och nytänkande köttbullemackor varav ett med rödbetssallad för dig som är ett fan!
KLASSISK KÖTTBULLEMACKA I NY FORM
Köttbullemackan - den klassiska utflyktsmackan, vickningsmackan och restmackan! Favoritmackan för många, men en smörgås som kan vara svåräten med köttbullar som trillar av till hundens stora lycka. Ett problem som vi på Scan äntligen har löst med Mamma Scans skivade köttbulle.
EN PLATT KÖTTBULLEMACKA?
I vår presenterar vi vår Mamma Scans skivade köttbulle i en smart och smidig platt bordsask, perfekt för kylskåp i mindre hushåll med ont om plats. Tiden för stora och bastanta mackor är över, i stället kan du nu njuta en riktigt platt köttbullemacka med goda skivor köttbulle, en ny klassiker för alla köttebulleälskare.
Läckökorven en favorit på mackan
Klassiska Läckökorven som länge har varit en favorit finns nu i en skivad version – perfekt på mackan! Läckökorven är känd för sin karaktäristiska smak av frisk rök, syrlighet och en pikant kryddsmak , vilket gör den till ett perfekt pålägg att toppa frukostmackan eller utflyktsmackor med. Nedan hittar du ett recept på en riktigt god Läckökorv-macka med olika pålägg som senap, cornichoner, tunna skivor gurka och extra gott bröd gjort på surdeg.
Till receptetMamma Scans köttbullar skivade
Mamma Scans köttbullar är en smakrik klassiker och mångas favorit. Utifrån originalreceptet från 1970 har vi skapat ett nytt format: stora och tunn...
Läckökorv
Scans Läckökorv är en riktig klassiker, som rökts i de traditionella ringarna sedan 1950-talet. Genom att röka korven långsamt över alspån och tork...
Rökt Skinka
En självklarhet på frukostbordet. Vår traditionellt rökta skinka har en god röksmak. Dessutom är den färdigskivad och paketerad i en skyddande...
Ugnsbakad Leverpastej
Scan Ugnsbakad pastej är en klassisk pastej av finaste kvalitet, med välbalanserad krydd- och leversmak. Pastejen tillverkas på traditionellt sätt ...
Platta pålägg för alla tillfällen
Våra smarta platta påläggsaskar gör det enkelt att förvara pålägg praktiskt staplade i din kyl. Den smidiga förpackningen är perfekt för kylskåp i mindre hushåll med ont om plats och gör det fortfarande möjligt att välja och vraka bland dina favoritpålägg när det är dags att göra frukostmackan.
Bröd
Kärt bröd har många namn. Limpa, surdeg, hårt, mjukt, ljust, grovt mörkt, frö, glutenfritt och frukt. Typerna av bröd är nästintill oändliga idag och ger dig en grym förutsättning för hur du ska bygga din macka. Blir det en finsk grov smörgås med skinka eller en saftig limpsmörgås med leverpastej? Mack-äventyret börjar här.
Platt leverpastej och korv?
Leverpastej som vi är vana att se som skivbar eller bredbar har vi gjort ännu mer praktisk som ett platt och skivat pålägg. Nu slipper du skära leverpastejen själv och få ojämna skivor! Vår goda leverpastej är skivad i lagom tjocka skivor perfekta till din macka - aldrig har det gått så fort att göra en leverpastejsmacka.
Prickig korv är en riktig klassiker som passar både på frukostbordet och till mellanmålet. Finns det något
godare eller mer nostalgiskt än en limpmacka med prickig korv och en kopp varm choklad? Vår smakrika prickig korv är färdigskivad i perfekta skivor till mellanmålsmackan och är förpackad i vår platta och smarta förpackning.
Vad kan man ha på mackan?
Men hur gör du då din macka extra god? Det bästa med mackor och pålägg är just att du kan kombinera hej vilt och göra det som du tycker är allra godast! Här har vi samlat 3 tips för godare mackor med roligare pålägg.
Prova oväntade kombinationer av pålägg
Pålägg blir ofta till en vanesak. Du köper kanske samma pålägg varje gång du handlar utan att ens reflektera över att det finns fler än din favorit att välja på. Men tänk om du skulle ta ditt klassiska pålägg och prova en ny äventyrlig kombination?! En klassiker är ju leverpastej med gurka, men en oväntad smakförhöjare är att lägga till en klick dijonsenap - wow! För dig som vill hotta upp skinkmackan går det lätt med lite keso och skivat päron, vilket skapar ett fräsch och lyxigt mellanmål. Avokadomackor har blivit alltmer populärt de senaste åren men varför inte lägga på några skivor prickig
korv på din mosade avokado, toppa med ärtskott och några droppar citron för en helt ny smakupplevelse.