Hemlagad leverpastej med bacon & fikon

Hemlagad leverpastej med bacon & fikon

Ungssteka För 8 personer
Ingredienser
  • 400 g Scan Kalvlever
  • 2 pkt Scan Piggham bacon à 140 g
  • 1 gul lök
  • 1 msk smör
  • 2 ansjovisfiléer
  • 1 tsk svartpeppar
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk torkad mejram
  • 1 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 3½ dl mjölk
  • 10 torkade fikon eller katrinplommon
Gör så här Hacka löken och fräs den mjuk i smör. Skölj levern, torka den med hushållspapper och skär i mindre bitar. Blanda lever, hälften av baconet, lök, ansjovisfiléer och kryddor till en puré i en mixer. Tillsätt ägg och mjöl och mixa lite till. Häll i mjölken och mixa hastigt ännu en gång. Klä två ½ liters terrin- eller aluminiumformar med resterande bacon. Häll i leverblandningen och strö över hackade fikon eller katrinplommon. Lägg lite bacon på ovansidan. Ställ formarna i en långpanna med vatten. Grädda i ugn 175ºC ca 1½ timme. Låt svalna.