Avokado- & zucchinisoppa

Avokado- & zucchinisoppa

Koka För 6 personer
Ingredienser
  • 1 pkt Scan Piggham tärnat bacon 140 g
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 gul lök
  • 2 zucchini
  • 1 msk olivolja
  • 8 dl vatten
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 2 avokado
  • 1 burk lätt crème fraiche
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • salt och svartpeppar
Gör så här Finhacka vitlök och lök. Tärna zucchinin. Fräs vitlök, lök och zucchini i olja i en stor kastrull tills de blivit mjuka utan att ta färg. Häll över vattnet och smula buljongtärningarna. Låt koka i ca 10 minuter och tillsätt sedan avokado, crème fraiche och vinäger. Mixa med en stavmixer tills soppan blivit slät och smaka av med salt och peppar. Knaperstek bacon och låt det rinna av på en bit hushållspapper. Blanda i eller servera soppan med bacon.