Västerbottens- och tomatbakade rapsgrisköttbullar

Västerbottens- och tomatbakade rapsgrisköttbullar

Ungssteka För 4 personer
Ingredienser
  • 1 pkt Scan Rapsgris Köttbullar
  • 2 msk olja
  • 1 pkt Scan Rapsgris Bacon
  • 1 klyfta vitlök, hackad
  • 1 lök, tunt skivad
  • ½ huvud fänkål, tunt skivad
  • 1 dl vitt vin
  • 1 pkt krossade tomater
  • socker, salt och peppar
  • 50 g västerbottenost, riven
Gör så här Sätt ugnen på 200°. Lägg köttbullarna i en ugnsfast form. Hetta upp oljan i en kastrull. Grovstrimla baconskivorna och fräs krispiga. Tillsätt vitlök, lök och fänkål. Bryn i någon minut. Slå på vitt vin och tomatkross. Koka upp och sjud i 4-5 min. Smaka av med socker, salt och peppar. Slå tomatsåsen över köttbullarna, blanda runt och strö över med ost. Grädda i ugn i 20-25 min.
Servera gärna med kokt potatis och lite grönsallad.