Rapsgris Bacon-lökpaj med spenatsallad

Rapsgris Bacon-lökpaj med spenatsallad

Ungssteka
Ingredienser
  • 2 pkt Scan Rapsgris Bacon
  • 4 msk smör
  • 2 lökar, klyftade
  • 4 st potatisar, tunt klyftade
  • salt o peppar
  • 1 rulle smördeg
  • kvistar färsk timjan
  • 1,5 tsk Colemans senapspulver
  • 1,5 msk vetemjöl
  • 2 dl mjölk
  • 2 ägg

Spenatsallad

  • 1 påse babyspenat
  • ½ rödlök, tunt skivad
  • ½ dl valnötter, rostade
  • olja
  • vinäger
  • salt och peppar
Gör så här Sätt ugnen på 200°. Hetta upp en stekpanna och stek baconskivorna. Lyft ur och lägg på hushållspapper. Stek sedan lök och potatis gyllenbruna i lite extra smör. Smaka av med salt och peppar. Rulla ut smördegen i en ugnsfast form. Lägg i bacon, lök och potatis. Toppa med timjankvistarna. Grädda i ugn i 10 min. Vispa ihop mjöl, senapspulver, mjölk och ägg. Smaka av med salt och peppar. Ta ut formen och slå på äggmassan. Sänk värmen till 175° och grädda i ytterligare 35-40 min. Servera med spenatsallad. Spenatsallad: Vänd ihop spenat, lök och valnötter. Servera med olja och vinäger. Krydda med salt och peppar.