Mejram- och fänkålskorv med gröna linser i grädde med bacon

Mejram- och fänkålskorv med gröna linser i grädde med bacon

KokaSteka För 6 personer
Ingredienser
  • 2 förp Scan Grovmald korv, mejram och fänkål, à 300 g
  • 11/2 dl gröna linser
  • 3 st schalottenlökar
  • 2 dl grädde
  • 1 pkt Scan bacon, 140 g
  • 1/2 kruka timjan
  • 1 1/2 kg potatis
Gör så här 1. Skölj och koka linserna enligt anvisningen. 2. Koka potatisen. 3. Skala och finhacka schalottenlöken. Skär baconet i smala strimlor och stek i panna. Tillsätt löken mot slutet. Häll i grädden och tillsätt linserna. Låt bli varmt och smaka av med salt och peppar. Plocka timjansbladen och vänd ner. 4. Skär små snitt i skinnet på korven och stek i lite olja i panna i ca 10 minuter på medelvärme. Vänd då och då. 5. Servera korven med kokt potatis och linserna.