Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Rödkålssallad med bacon
- 1 pkt Scan Piggham Bacon, 140 g
- 250 g Rödkål, strimlad
- ½ Rödlök, skivad
- ½ Apelsin, tärnad
- 1 msk Solrosfrön, rostade och saltade
Senapsvinägrett
- 1 msk Rapsolja
- ½ msk Äppelcidervinäger
- 1 tsk Senap, söt
- ½ Apelsin, rivet skal
2. Riv skalet av apelsinen och spara till vinägretten. Skala och skär apelsinen i tärningar. Blanda ingredienserna till salladen.
3. Vispa ihop vinägretten och smaka av med salt och peppar.
Blanda vinägretten med salladen eller servera den vid sidan om.
4. Servera salladen på julbordet, gärna rumstempererad.