Köttbullar med rosmarinrostade grönsaker och bacon

Köttbullar med rosmarinrostade grönsaker och bacon

Ungssteka För 4 personer
Ingredienser
  • 350 g Scan Köttbullar
  • 140 g Scan Bacon
  • 2 Morötter
  • 8 Potatisar
  • 1 Röd lök
  • 1 Röd paprika
  • 1 Zuccini
  • 3 Rosmarinkvistar
  • 1 msk Solrosolja
  • rivet Citronskal
  • 1½ dl Lätt crème fraiche
Gör så här Skala morötter och potatisen, dela i bitar. Skala löken och dela den i klyftor. Tärna paprika och zuccini. Repa rosmarinstjälkarna. Sätt ugnen på 200 C°. Lägg grönsaker och rosmarin i en ugnsform. Häll på oljan, vänd runt och krydda. Ugnsbaka i 30 minuter tills de blir nästan mjuka. Lägg bacon och köttbullar ovanpå grönsakerna och baka i ytterligare 10 minuter. Blanda ihop crème fraiche och rivet citronskal, salt och nymalen svartpeppar. Servera med blandad sallad och toppa med citroncrème fraiche.