Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Oxsvansgryta kokt med glögg och bacon
- 1,6 kg Scan Oxsvans
- 2 pkt Scan Piggham bacon à 140 g
- 1 flaska vinglögg 75 cl
- 1 liter köttbuljong
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 2 stora morötter ca 300 g
- 400 g färska champinjoner
- ca 1 msk Maizena
- 2 msk balsamvinäger
- 1 kruka persilja
Tips: Oxsvansen kan bytas ut mot högrev. Koka då bara grytan i 1½ timme.