Grillkarré. Färskpotatis i senapsyoghurt. Sallad på äpple och blomkål.

Grillkarré. Färskpotatis i senapsyoghurt. Sallad på äpple och blomkål.

Grilla För 4 personer
Ingredienser
  • 1-2 st Scan Grill Karré à 450 g

Potatissallad

  • 600 g kokt kall färskpotatis
  • 1 dl matyoghurt
  • 2 msk konc. äppeljuice
  • 1 msk grovkornig senap

Blomkåls- och äppelsallad

  • ½ huvud Lollo Rosso
  • ½ huvud roman- eller isbergssallad
  • ½ blomkålshuvud ca 300 g
  • 5 st rädisor
  • 1 äpple
Gör så här Skär potatisen i bitar. Blanda yoghurt, äppeljuice och senap. Vänd ner potatisen försiktigt. Smaka av med salt och peppar. Bryt salladen i bitar. Skär blomkål och rädisor tunt. Kärna ur äpplet och skär tunt. Blanda salladen, blomkål, rädisor och äpple. Smaka av med salt, peppar och olja. Grilla köttet till en innertemperatur på 68°C och låt det vila en stund. Pensla med glaze under grillningen och lite efterråt. Servera karrén med potatissalladen och blomkåls- och äppelsalladen. Krydda med några varv nymalen svartpeppar från kvarn.