Kalvlever Anglaise

Kalvlever Anglaise

Steka För 4 personer
Ingredienser
  • 500 g Scan kalv- eller ungnötslever
  • 1 tsk salt
  • 2 krm mald vitpeppar
  • ca 1 dl vetemjöl
  • 1 pkt Scan Piggham bacon 140 g
  • 2 msk kapris

Sky

  • 1½ dl köttbuljong
  • 1 tsk soja
Gör så här Skär levern i skivor, salta och peppra. Vänd dem i vetemjöl så att de får en lätt pudrad yta. Stek baconet knaprigt i en stekpanna, låt rinna av på hushållspapper. Fräs kaprisen. Stek leverskivorna i smör i en stekpanna på medelstark värme 2-3 min per sida. Tag upp levern och häll buljong och soja i stekpannan. Låt koka upp. Sila och smaka av skyn. Servera levern med bacon, kapris, kokt ris, sky och sallad.