Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Barnens mexikanska köttfärstårta
- 8 små tortillabröd
Fyllning
- 400 g Scan nötfärs
- 1 pkt Scan Piggham bacon, 140 g
- 1 vitlöksklyfta
- 1 påse tacokrydda
- 3 msk tomatpuré
- 1 burk mild tacosås 340 g
- 1 burk majskorn 340 g
- 3 dl riven ost
Strimla baconskivorna. Skala och hacka vitlöken. Stek vitlök och bacon. Blanda ner köttfärs och stek. Rör ner kryddor, tomatpuré, salt och peppar. Tillsätt tacosåsen och låt det koka upp. Häll av vätskan från majskornen och blanda ner dem i såsen. Lägg ett bröd på ett ugnssäkert fat med bakplåtspapper. Varva köttfärs, bröd och riven ost. Avsluta även med lite fyllning. Strö över riven ost och ställ in tårtan i ugnen i ca 10 min tills osten smält och tårtan är genomvarm. Servera med sallad, paprika, tomatklyftor och ev yoghurt.