Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Rosépepparpanerad fläskfilé
- 600 g Scan Piggham fläskfilé
- 100 g Scan bredbar leverpastej
- 6 msk stött rosépeppar
- 4 msk madeira
- 200 g sockerärter
Putsa fläskfilén fri från eventuella hinnor. Skär filén i 4 bitar, salta och vänd i 4 msk rosépeppar. Bryn fläskfilébitarna i smör i en het stekpanna.
Rör ihop leverpastej och madeira i en skål. Skär ett snitt i varje köttbit och fördela pastejröran i snitten. Lägg köttet i en ugnsfast form. Stek köttet färdigt i ugn i ca 15 minuter eller tills innertemperaturen är 65°C.
Koka sockerärtorna i saltat vatten i en kastrull i 1-2 minuter. Strö resterande rosépeppar över köttet.
Servera gärna med en potatisgratäng och blandad sallad. Droppa gärna nypressad citron över grönsakerna.