Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Gjord på svensk potatis!
Scan svenska potatisgratäng med grädde, ost och vitlök är inte bara för festmåltiden. Den passar lika bra till vardagsmiddagar, grillkvällen, buffébordet och picknicken. Oavsett om du serverar den i en enkel form eller utforskar olika tillbehör och toppings så kommer potatisgratängen att bli stjärnan på middagsbordet.
Toppad med dillchips!?
Toppa gratängen med krossade dillchips de sista 3 minuterna i ugnen. När gratängen kommer ut så pudra med dillpulver och färsk dill. Servera gärna majonnäs med finhackad rödlök, rostad lök, lökpulver och gräslök till.
Till receptetEnkel tomatmajo som topping
Toppa och gratinera gratängen med tomatmajonnäs. Rosta 3 st tomater i ugnen på 250 °C i 20min. Mixa rostad tomat och 5st soltorkade tomater till en slät pure. Blanda tomaterna med 2 dl majonnäs. Baka gratängen i ugn enligt anvisningarna på förpackningen. Spritsa tomatmajonnäsen på gratängen och gratinera i 5min.
Till receptet
Smaka och låt dig inspireras av denna svenska klassiker och låt kreativiteten flöda när du utforskar olika sätt att njuta av potatisgratängen.
Potatisgratäng 800g
Scans färdiglagade Potatisgratäng är ett perfekt komplement till vårt breda sortiment av kött och charkuterier. Gratängen är gjord av svensk potati...
Potatisgratäng 1500g
Scans färdiglagade Potatisgratäng är ett perfekt komplement till vårt breda sortiment av kött och charkuterier. Gratängen är gjord av svensk potati...
Toppad med ört- och vitlökskrutonger
Gratängen bakas med ört- och vitlökskrutonger för extra crunchig topp. Krisp krisp och härlig provencalsk känsla!
Skär 5 st brödskivor av surdegsbröd i kuber på 1x1cm. Blanda krutongerna med finhackad persilja, 1 riven vitlök och ett par matskedar olivolja. Rosta krutongerna i 150 °C i ca 15min. Baka gratängen i ugn enligt anvisningarna på förpackningen.
Toppa gratängen med krutongerna.
Flintastek Original
Sommarens och grillens okrönte kung! Med vår härliga Flintastek, gjord på svenskt kött av hög kvalitet, kan du få till ett lyckat resultat varje...
Grillkotlett Tomat & Basilika
Scan Grillkotlett smaksatt med Tomat och Basilika sänder tankarna till en ljummen sommarkväll. Som Italien fast hemma. Njut av den tydliga tomat -...
Pluma
Scan Pluma Grill är något att smaksätta själv till grillen. Resultatet på köttet blir alltid bra då Pluman är marinerad i saltlake och behåller då...
Entrecotekorv Chimichurri 180g
En härligt god och smakfull Entrecotekorv med 100% nötkött, varav 51% entrecote. Kötthalt 80%. Smaksatt med Chimichurri, för en touch av det...