Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Här har vi samlat hela vårt sortiment med charkuterier, och det är verkligen en härlig blandning av rökiga dofter, härlig sälta och fylliga smaker. Det är allt från rökt skinka och olivmortadella, klassiker som alltid funnits på frukostbordet, till lyxigt lufttorkade charkuterier och så klart våra älskade hantverkskorvar. En sak har de alla gemensamt – de är gjorda på 100 % svenskt kött från svenska gårdar. Vi är övertygade om att när man känner till matens ursprung smakar den faktiskt godare. Vi kallar det för Smaken av Sverige.
Källarrökt
Vi har ägnat över 100 år åt att förfina konsten att röka kött. Och även om mycket har förändrats under alla dessa år så finns det traditioner som vi med stolthet för vidare – till exempel vår källarrök i Kristianstad. För det är i källaren, i Kristianstad, som rökskåpen står och det är här vi varmröker vårt kött på traditionellt sätt. Vi eldar med bokved och enris för att skapa värme och den aromatiska rök som lockar fram smakerna och dofterna som bara röken kan. I denna process spelar rätt temperatur och tid en viktig roll för att få en perfekt balans mellan saftighet, rökighet och en angenäm smakintensitet.
Källarrökt Skinka
Scan Källarrökt skinka varmröks på traditionellt vis med bokved och enris i vår rökkällare i Kristianstad. Det ger en mör, aromatisk skinka med...
Källarrökt Nötrulle
Scan Källarrökt Nötrulle varmröks på traditionellt vis med bokved och enris i vår rökkällare i Kristianstad. Den är en elegant delikatess med uttal...
Källarrökt bog
Scan Källarrökt Bog varmröks på traditionellt vis med bokved och enris i vår rökkällare i Kristianstad. Bogen blir saftig och mustig, med en delika...
Källarrökt Ytterlår
Scan Källarrökt Nötytterlår varmröks på traditionellt vis med bokved och enris i vår rökkällare i Kristianstad. Det ger en balanserad rökighet med...
Lufttorkat
Våra lufttorkade charkuterier är tillverkade enligt konstens alla regler och smakar precis som lufttorkade charkuterier ska smaka. Men våra produkter är, till skillnad från många andra, tillverkade på 100 % svenskt kött. När du väljer lufttorkade charkuterier från Scan vet du att de kommer från djur som mår bra. I Sverige har vi en djuromsorg i världsklass, tack vare en av världens mest omfattande djurskyddslagar. Dessutom är användningen av antibiotika lägst i hela EU. I till exempel Italien och Spanien har man ca 15 respektive 12 gånger högre antibiotikaförbrukning jämfört med Sverige (2022). Våra svenska bönder ligger även i framkant när det gäller klimatmedvetet lantbruk och djurhållning, och man arbetar kontinuerligt med att sänka sin klimatpåverkan.
Prosciutto Crudo
Scan Prosciutto Crudo är en lufttorkad skinka från kött av svenska gårdar. Skinkan saltas, torkas och lagras sen i minst 10 månader, till en mogen...
Coppa
Scan Coppa är en lufttorkad fläskkarré från svenska gårdar. Coppan är milt smaksatt med bl a vitlök och peppar, och lagras varsamt i minst tre...
Lomo
Scan Lomo, av svenskt fläskytterfilé, tillverkas med omsorg av våra erfarna charkuterister i Halmstad. Lomon kryddas på spanskt vis med paprika,...
Hantverkskorv
I Halmstad kallröker vi korv av högsta kvalitet enligt gamla hantverkstraditioner - långsamt över alspån eller enris. Att tillverka den här typen av korv är en lång process där fermentering, mogning och rökning tar upp till sex dagar. Vårt sortiment bjuder på lokala delikatesser där smaker och namn ofta hämtats från trakten de härstammar från, t ex vår klassiska småländska lökkorv. Vår hantverkskorv är lika självklar på frukostmackan mitt i veckan, som en lokal delikatess på charkbrickan. En del av vår svenska matkultur!
Småländsk Lökkorv
Scan Småländsk Lökkorv kallröks av våra charkuterister i Halmstad, på gammaldags vis över alspån. Vår lökkorv är gjord på svenskt fläsk- och nötköt...
Läckökorv
Scan Läckökorv är en klassiker från 50-talet, som kallröks på traditionellt vis - långsamt över alspån. Det ger en elegant rökighet och en saftig...
Läckö Salami
Scan Läckö Salami av fläsk- och nötkött är kallrökt på klassiskt vis över alspån. Det är en smakrik och lite smörig salami, som är milt kryddad med...
Delikatessmedwurst
Scan delikatessmedwurst är lyxig med hela 93% kött och en elegant ton av cognac. Den kallröks på gammaldags vis, långsamt över alspån, av våra...
Våra klimatmål
Som stor aktör i branschen ställer vi höga krav på oss själva om att hela tiden ligga iframkant.
Sedan 2003 har vi minskat vår klimatpåverkan med hela 76 % (2022).
Påläggsklassiker
Långt tillbaka i tiden var pålägg en lyx man unnade sig några få gånger per år, idag är denna vardagslyx en självklar del av vår svenska smörgåskultur. Bland våra påläggsklassiker hittar du t ex vår kokta delikatesskinka och kokta medwurst, båda med milda smaker och mör konsistens. Dessa traditionella pålägg går hem hos båda stora och små, och är därför favoriter hos många trogna kunder i delidisken.
Basturökt Gourmetskinka
Scan Basturökt Gourmetskinka varmröks på traditionellt sätt i Kristianstad. Det ger skinkan en balanserat rökig och nötig smak. Skinkans stora, fin...
KOKT DELIKATESSKINKA
Scan Kokt Delikatesskinka kokas varsamt under lång tid av våra charkuterister i Kristianstad. Långkoket ger en mör och len skinka med mild smak och...
Olivmortadella
Scan Olivmortadella är av fläsk- och nötkött, som varsamt kokts till en mör och len konsistens. Vår genuina mortadella är aromatisk med en smörig...
Kokt Medwurst
Scan Kokt medwurst är en klassisk kokt medwurst av fläsk- och nötkött. Den har en mild, rund och aromatisk smak, och en len och mör konsistens. Vår...