Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Delikatessköttbullar
Art nr: 701657
Våra smakrika delikatessköttbullar är lite mindre köttbullar som har en extra hög kötthalt och bjuder på en härligt god och fyllig smak. Och självklart kommer köttet enbart från djur på svenska gårdar.
Innehåll
INGREDIENSER: Svenskt nöt- och griskött (75%), potatis, lök, ÄGG, MJÖLKPULVER, VASSLEPULVER, salt, kryddor, arom. Stekta i animaliskt fett.
Näringsvärde per 100g
- Energi 1 000 kJ / 250 kcal
- Fett 18 g
- Varav mättat fett 8 g
- Kolhydrater 5 g
- Varav sockerarter < 0,5 g
- Protein 15 g
- Salt 2 g
Allergener
- Gluten Nej
- Mjölk Ja
- Soja Nej
- Ägg Ja
- Lupin Nej
- Senap Nej
- Sesamfrön Nej
- Selleri Nej
- Fisk Nej
Produktfakta
Artnr: 701657
Vikt: 450 g
GTIN: 7300201375000
Ursprungsland Sverige
Förvaring: KYLVARA: FÖRVARAS VID HÖGST +8°C
Tillagning
Stek köttbullarna i en stekpanna i lite matfett på medelvärme i 5-7 min. Rör om då och då. Tillaga köttbullarna i en ugnsfast form i 200 °C i ca. 12-15 min. Rör om efter halva tiden. Låt köttbullarna stå i en minut så att värmen fördelar sig.