Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
ADVENTSSKINKA KOKT CA 1,9KG
Art nr: 683688
Bryr du dig om att köttet du äter är gott och kommer från
välmående grisar? Bra, det gör vi också. Därför har vi utvecklat
Piggham och ett sortiment som erbjuder mört och saftigt kött med garanti för svensk god djurhållning. Piggham är god svensk
kvalitetsgris sedan 1974.
Innehåll
Ingredienser: Skinka 90 %, vatten, salt, druvsocker, antioxidationsmedel E301 , konserveringsmedel E250. Av den totala vikten är ca 15% buljong.
Näringsvärde per 100g
- Energi 550 kJ / 130 kcal
- Fett 4,5 g
- Varav mättat fett 1,9 g
- Kolhydrater 0,1 g
- Varav sockerarter 0 g
- Protein 22 g
- Salt 2,7 g
Allergener
- Gluten Nej
- Mjölk Nej
- Soja Nej
- Ägg Nej
- Lupin Nej
- Senap Nej
- Sesamfrön Nej
- Selleri Nej
- Fisk Nej
Produktfakta
Artnr: 683688
Vikt: 1 857 g
GTIN: 2320368900001
Ursprungsland: Sverige
Förvaring: KYLVARA: FÖRVARAS VID HÖGST +8°C
Tillagning
ÖPPNINGSINSTRUKTION: Klipp upp förpackningen, håll av buljongen och ta ut skinkan. Buljongen kan användas till den klassiska dopp-i-grytan. Ta bort nätet samt svålen och griljera efter eget recept eller följ vårt griljeringstips. TILLAGNINGSANVISNING: Den här helgskinkan är färdigkokt. Du behöver bara öppna förpackningen och ta bort nätet och svålen. Servera skinkan som den är eller följ vårt griljeringstips. GRILJERA: Blanda 1 ägg med 2 msk senap. Pensla blandningen på skinkan. Strö eller sikta över lite ströbröd. Griljera skinkan i ugn 225°C i 10-15 min tills den fått fin färg. Låt skinkan kallna snabbt. För recept på ytterligare griljeringar besök scan.se för tips och idéer.