Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Kassler storpack bit
Art nr: 673087
Scan Piggham är ett svenskt kött som är extra gott, saftigt och smakrikt. Vår goda lättsaltade kassler, vilket är en köttbit från djurets kotlettrad, är lätt att skiva och enkel att använda. Passar både att ätas kall eller som uppvärmd till massor av olika rätter.
Innehåll
INGREDIENSER: Kotlett av gris* (82 %), vatten, salt, druvsocker, animaliskt protein, potatisfiber, rökarom, konserveringsmedel E250, stabiliseringsmedel E451, antioxidationsmedel E301. *Ursprung Sverige
Näringsvärde per 100g
- Energi 442 kJ / 106 kcal
- Fett 2,2 g
- Varav mättat fett 0,8 g
- Kolhydrater 0,5 g
- Varav sockerarter 0,5 g
- Protein 20,7 g
- Salt 4,3 g
Allergener
- Gluten Nej
- Mjölk Nej
- Soja Nej
- Ägg Nej
- Lupin Nej
- Senap Nej
- Sesamfrön Nej
- Selleri Nej
- Fisk Nej
Produktfakta
Artnr: 673087
Vikt: 1 000 g
GTIN: 2320719100005
Svensk köttråvara
Förvaring: FÖRVARING & HÅLLBARHET: FÖRVARAS VID HÖGST +8°C
Tillagning
Kassler har många användningsområden och passar att äta som den är eller steka. Ät direkt: Skiva eller stimla och ät direkt i t.ex pastasallad. Stek i stekpanna: Skiva eller strimla och stek i stekpanna tills önskad knaprighet. Stek i ugn: Skiva kasslern och lägg skivorna i ugnsfast form. Tillsätt valfri sås och ingredienser och tillaga tills önskat resultat.