Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Flintastek Original
Art nr: 668777
Sommarens och grillens okrönte kung! Med vår härliga Flintastek, gjord på svenskt kött av hög kvalitet, kan du få till ett lyckat resultat varje gång. Den saftiga och möra steken är dessutom färdigmarinerad och klar för att läggas på grillen.
Innehåll
INGREDIENSER: Svensk skinka med ben (86%) av gris, vatten, salt, paprika, glukossirap, socker, lök, krydda, chilipeppar, vitlök, cayennepeppar, arom, kryddextrakt, antioxidationsmedel (E331), konserveringsmedel (E262).
Näringsvärde per 100g
- Energi 740 kJ / 180 kcal
- Fett 11,3 g
- Varav mättat fett 4,6 g
- Kolhydrater 1,2 g
- Varav sockerarter 0,3 g
- Protein 16,2 g
- Salt 1,2 g
Allergener
- Gluten Nej
- Mjölk Nej
- Soja Nej
- Ägg Nej
- Lupin Nej
- Senap Nej
- Sesamfrön Nej
- Selleri Nej
- Fisk Nej
Produktfakta
Artnr: 668777
Vikt: 940 g
GTIN: 2320083900003
Ursprung: Sverige
Förvaring: FÖRVARING & HÅLLBARHET: FÖRVARAS VID HÖGST +4°C
Tillagning
Grilltid: 20 min Tillagning: Ta flintasteken ur förpackningen. Torka ev av den lite. Skär 2-3 snitt i svålen (detta så att inte steken viker sig under grillning). Grilla flintasteken ca 15 cm över glöden i 20 min. Vänd 5-6 gånger under grillningen. Flintasteken är klar när den nått en innertempratur på 68 grader och fått en fin grillyta. Skiva upp köttet lite på snedden.