Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Flintastek Bacon
Art nr: 668677
Scan svenska grillklassiker från 70-talet. 2024 års smak är...Bacon! En rökig och fyllig smak av bacon. Flintastek är en stor fin skiva utskuren från skinka med ben. Serveras bäst uppskuren i bitar eller tunna skivor. Lika bra till familjens sommarmiddag som till den stora festbuffén. Bör tillagas under lite längre tid på grund av sin storlek och gärna på lite eftervärme för bäst resultat.
Innehåll
INGREDIENSER: Svensk skinka med ben (86%), vatten, salt, glykossirap, socker, lök, krydda, chilipeppar, vitlök, cayennepeppar, baconarom, arom, kryddextrakt, rapsolja, kokosolja, antioxidations- medel (E331), konserveringsmedel (E262).
Näringsvärde per 100g
- Energi 740 kJ / 180 kcal
- Fett 11,3 g
- Varav mättat fett 4,5 g
- Kolhydrater 1,6 g
- Varav sockerarter 0,3 g
- Protein 16,3 g
- Salt 1,2 g
Allergener
- Gluten Nej
- Mjölk Nej
- Soja Nej
- Ägg Nej
- Lupin Nej
- Senap Nej
- Sesamfrön Nej
- Selleri Nej
- Fisk Nej
Produktfakta
Artnr: 668677
Vikt: 915 g
GTIN: 2320867700003
Ursprungsland: Sverige
Förvaring: FÖRVARING & HÅLLBARHET: FÖRVARAS VID HÖGST +4°C
Tillagning
Innan grillning, skär 2-3 snitt i svålen (detta så att inte steken viker sig under grillning). Grilla kort stund på hög värme för att få färg, drag åt sidan på lite lägre temperatur och låt gå färdigt, ca 20 min. Vänd 5-6 gånger under grillningen. Flintasteken ska genomstekas. Låt vila en stund innan servering.