Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
JULSKINKA RIMMAD RAPSGRIS CA 3,7KG
Art nr: 668088
En Julskinka att tillaga genom kokning eller ugnsbakning. Med Svensk Rapsgris får du ett saftigt, mört och smakrikt kött. Unik svensk råvara där våra grisar har fått raps i sitt foder. Det ger en förändrad fettsammansättning med hög andel omättat och fleromättat fett. Scan Rapsgris kommer enbart från utvalda svenska gårdar.
Innehåll
INGREDIENSER: Svensk skinka (90%), vatten, salt, druvsocker, antioxidationsmedel E301, konserveringsmedel E250.
Näringsvärde per 100g
- Energi 550 kJ / 130 kcal
- Fett 4,5 g
- Varav mättat fett 1,5 g
- Kolhydrater 1 g
- Varav sockerarter < 0,5 g
- Protein 22 g
- Salt 2,7 g
Allergener
- Gluten Nej
- Mjölk Nej
- Soja Nej
- Ägg Nej
- Lupin Nej
- Senap Nej
- Sesamfrön Nej
- Selleri Nej
- Fisk Nej
Produktfakta
Artnr: 668088
Vikt: 3 666 g
GTIN: 2320808900004
Ursprung: Sverige
Förvaring: KYLVARA: FÖRVARAS VID HÖGST +4°C
Tillagning
Ugnsbakad i 125°C eller 175°C : Skölj hastigt i kallt vatten. Svep in skinkan i aluminiumfolie om den ska ugnsbakas i 175°C. Folie behövs inte vid tillagning i 125°C. Stick in en termometer så att spetsen hamnar mitt i skinkan. Lägg skinkan med svålen upp i en ugnssäker form. Ta ut skinkan när termometern visar 70°C, då är skinkan riktigt saftig eller vid 75°C då skinkan är väl tillagad. Häll av skyn och kyl ner direkt om den ska användas till t ex doppspad. Ta bort svålen. Koka: Skölj hastigt i kallt vatten. Stick in en termometer så att spetsen hamnar mitt i skinkan. Lägg skinkan i en gryta med termometern väl synlig. Häll på kallt vatten så att det täcker. Tillsätt kryddpepparkorn, lagerblad och lök. Koka upp, sänk värmen. Skinkan ska sjuda under lock på svag värme. Ta upp skinkan när termometern visar 70°C, då är skinkan riktigt saftig eller vid 75°C då skinkan är väl kokt. Ta bort nätet och svålen. Kyl ner spadet. Kan användas till doppspad eller sås. GRILJERA: Blanda sedan 1 ägg med 2 msk senap. Pensla blandningen på skinkan. Strö över ströbröd. Stick ev in hela kryddnejlikor i skinkan. Griljera skinkan i ugn 225° C i 10–15 min tills den fått fin färg. Låt skinkan kallna snabbt.