Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
JULSKINKA RIMMAD PIGGHAM CA 5,4KG
Art nr: 667888
Scan Piggham är ett extra gott, saftigt och smakrikt kött från våra svenska gårdar. Med vår benfria och färska julskinka kan du få till en riktigt god julstämning i hemmet. Ugnsbaka eller koka din skinka enligt något av våra recept. Sätt sedan din egen prägel på julen genom önskad smaksättning på din skinkgriljering.
Innehåll
INGREDIENSER: Svensk skinka 90%, vatten, salt, druvsocker, antioxidationsmedel E301, konserveringsmedel E250.
Näringsvärde per 100g
- Energi 650 kJ / 150 kcal
- Fett 7,4 g
- Varav mättat fett 3,1 g
- Kolhydrater 1 g
- Varav sockerarter < 0,5 g
- Protein 22 g
- Salt 2,7 g
Allergener
- Gluten Nej
- Mjölk Nej
- Soja Nej
- Ägg Nej
- Lupin Nej
- Senap Nej
- Sesamfrön Nej
- Selleri Nej
- Fisk Nej
Produktfakta
Artnr: 667888
Vikt: 5 400 g
GTIN: 2320185200001
Svensk köttråvara
Förvaring: KYLVARA: FÖRVARAS VID HÖGST +4°C
Tillagning
Ugnsbakad: Skölj hastigt i kallt vatten. Svep in skinkan i aluminiumfolie om den ska ugnsbakas i 175°C. Gör ett hål i folien där termometern ska sitta. Folie behövs ej i 125°C. Stick in en termometer så att spetsen hamnar mitt i skinkan. Lägg skinkan med svålsidan upp i en ugnssäker form eller långpanna. Ta ut skinkan ur ugnen när termometern visar 70°C, då är skinkan riktigt saftig eller vid 75°C då skinkan är väl tillagad. (Beräknad tillagningstid i 125°C är 1¼-2 tim. per kilo skinka. I 175°C tar det 1- 1¾ tim. per kilo). Ta bort termometern och låt skinkan svalna något. Häll av skyn. Kyl ner den direkt om den ska användas senare till t ex doppspad. Klipp bort nätet. Dra eller skär bort svålen. Koka: Skölj hastigt i kallt vatten. Stick in en termometer så att spetsen hamnar mitt i skinkan. Lägg skinkan i en gryta med termometern väl synlig. Häll på kallt vatten så att det täcker. Tillsätt kryddpepparkorn, lagerblad och lök. Koka upp, sänk värmen. Skinkan ska sjuda under lock på svag värme. Ta upp skinkan när termometern visar 70°C, då är skinkan riktigt saftig eller vid 75°C då skinkan är väl kokt. (Beräknad tillagningstid ¾-1¼ tim. per kilo). Ta bort termometern och låt skinkan svalna något. Klipp bort nätet. Dra eller skär bort svålen. Kyl ner spadet. Det kan användas till doppspad eller sås. Griljera: Sätt ugnen på 200°. Blanda ägg och senap. Pensla blandningen på skinkan. Sikta över ströbröd. Griljera skinkan i ugnen ca 15 min eller tills skinkan har fått fin färg. Sätt i hela kryddnejlikor som garnering när skinkan svalnat något.