Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Fläskytterfilé
Art nr: 663186
Vår fläskytterfilé är en ytterfilé av svensk Piggham mörad genom marinering. Piggham är ett extra gott, saftigt och smakrikt kött. Fläskytterfilén passar utmärkt att helsteka i ugn eller på grillen eller varför inte grilla i skivor.
Innehåll
INGREDIENSER: Svensk ytterfilé av gris (88%), vatten, salt, glukossirap, antioxidationsmedel (E325: E331), konserveringsmedel (E262).
Näringsvärde per 100g
- Energi 510 kJ / 120 kcal
- Fett 4,2 g
- Varav mättat fett 1,8 g
- Kolhydrater 1,4 g
- Varav sockerarter < 0,5 g
- Protein 18 g
- Salt 1,2 g
Allergener
- Gluten Nej
- Mjölk Nej
- Soja Nej
- Ägg Nej
- Lupin Nej
- Senap Nej
- Sesamfrön Nej
- Selleri Nej
- Fisk Nej
Produktfakta
Artnr: 663186
Vikt: 1 000 g
GTIN: 2320321600009
Ursprungsland: Sverige
Förvaring: KYLVARA: FÖRVARAS VID HÖGST +4°C
Tillagning
Stek/grilla på hög värme för att försegla ytan och få fin färg. Sänk värmen och låt gå färdig långsamt till att den nått 65-70 grader.