Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Nötspett Peppar
Art nr: 660630
Scan Nötspett för grillning eller stekning i panna. Grovt färserad svensk fransyska av nöt ger en köttig känsla och får en saftighet och djup smak. Enkel att lyckas med. Bred smak som gör det lätt att kombinera med goda såser och tillbehör. Smaksatt med Scan Grillkrydda och förhöjd smak av svartpeppar.
Innehåll
INGREDIENSER: Fransyska av svenskt nötkött (96%), vatten, salt, paprika, glykossirap, socker, lök, krydda, chilipeppar, vitlök, cayennepeppar, svartpeppar, arom, kryddextrakt, rapsolja, antioxidationsmedel (E 331), konserveringsmedel (E 262).
Näringsvärde per 100g
- Energi 450 kJ / 110 kcal
- Fett 3,4 g
- Varav mättat fett 1,4 g
- Kolhydrater 1,1 g
- Varav sockerarter 0,2 g
- Protein 20 g
- Salt 1,1 g
Allergener
- Gluten Nej
- Mjölk Nej
- Soja Nej
- Ägg Nej
- Lupin Nej
- Senap Nej
- Sesamfrön Nej
- Selleri Nej
- Fisk Nej
Produktfakta
Artnr: 660630
Vikt: 400 g
GTIN: 7300200630001
Ursprung: Sverige
Förvaring: KYLVARA: FÖRVARAS VID HÖGST +4°C
Tillagning
Innan tillagning. öppna förpackningen och separera spetten försiktigt, det går bra att skära med kniv. Önskas en annan form på spetten så går det bra att forma dem till önskat utseende. Stek eller grilla på hög värme för att få fin yta, vänd inte för tidigt låt det bli fin färg innan vändning. Grilla runt om, det tar ca 8 min.