Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Utvald Kotlettrack av Rapsgris
Art nr: 498930
Svensk Rapsgris får genom sin uppfödning på foder med svensk raps en unik smakrikhet, mörhet och saftighet. En lätt nötig ton och mjuk textur.
Kotlettracks är en spännande detalj som väcker uppmärksamhet. Med benet kvar får detaljen en djup smak. Rapsgris är lätt att smaksätta så njut med din favoritkrydda eller glaze.
Innehåll
INGREDIENSER:Kotlett med ben av Svensk Rapsgris
Näringsvärde per 100g
- Energi 550 kJ / 130 kcal
- Fett 6 g
- Varav mättat fett 1,9 g
- Kolhydrater 0 g
- Varav sockerarter 0 g
- Protein 20 g
- Salt 0,2 g
Allergener
- Gluten Nej
- Mjölk Nej
- Soja Nej
- Ägg Nej
- Lupin Nej
- Senap Nej
- Sesamfrön Nej
- Selleri Nej
- Fisk Nej
Produktfakta
Artnr: 498930
Vikt: 560 g
GTIN: 2320892600002
Fött, uppfött, slaktat och styckat i Sverige
Förvaring: KYLVARA: FÖRVARAS VID HÖGST +4°C
Tillagning
Rumstemperera alltid köttet innan tillagning. Krydda, salt och peppar räcker, men använd gärna din egen favoritsmak. Över grill: ge racksen en fin yta över hög värme, flytta sedan åt sidan på medelvärme och låt gå klart (gärna under lock). I Stekpanna: värm stekpannan och lägg i lite olja och en klick smör, när smöret tystnar, lägg i racksen och ge fin yta på båda sidorna. Ös gärna köttet hela tiden. Sänk värmen något och låt gå klart.
Bra att veta
Kotlettraden sitter längs grisens rygg mellan karré och rostbiff. Kotletten är en mångsidig detalj som kan styckas med eller utan ben. Utskuren och renputsad kallas kotletten också för fläskhare eller ytterfilé. Ytterfilén är ofta delad på längden för att ge en mer filélik form.