Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Nötfärs 12% 500g
Art nr: 497693
Scan Nötfärs 12 % i rullpack har finmalts till en riktigt god och välsmakande nötfärs. Vår nötfärs, som är paketerad i vakuum, passar utmärkt till rätter där man vill åt en tydlig köttsmak. Exempelvis köttfärssås och gryträtter.
Innehåll
INGREDIENSER: Svensk nötfärs
Näringsvärde per 100g
- Energi 762 kJ / 182 kcal
- Fett 12 g
- Varav mättat fett 5 g
- Kolhydrater 0 g
- Varav sockerarter 0 g
- Protein 20,1 g
- Salt 0,1 g
Allergener
- Gluten Nej
- Mjölk Nej
- Soja Nej
- Ägg Nej
- Lupin Nej
- Senap Nej
- Sesamfrön Nej
- Selleri Nej
- Fisk Nej
Produktfakta
Artnr: 497693
Vikt: 500 g
GTIN: 7300207693009
Fött, uppfött, slaktat och styckat i Sverige
Förvaring: KYLVARA: FÖRVARAS VID HÖGST +4°C
Tillagning
Nötfärs 12% går även utmärkt att använda till hamburgare, köttbullar eller pannbiffar, men då nötfärsen är relativt mager rekommenderar vi att du blandar i 30 % fläskfärs. Fläskfärsen är fetare och gör att hamburgaren bättre håller samman. Krydda med en gnutta salt och svartpeppar. Blandar du istället i 20 % kalvfärs får du en näst intill gourmetkänsla. Tänk på att färs alltid ska genomstekas.