Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Lammstek
Art nr: 497612
Scan Styckmästarens Utvalda lammstek. Lammsteken är en marmorerad och mör detalj. Den steks med fördel hel i ugn eller på grillen. Det går också att tillaga lammsteken i skivor. Smaksätt med salt, peppar, timjan, rosmarin och vitlök. Bryn, och tillaga i ugn på 125 grader. Perfekt för söndagsmiddagen med hela tjocka släkten! Scan - alltid svenskt lamm.
Innehåll
Ingredienser: Lammstek av svenskt lammkött
Näringsvärde per 100g
- Energi 686 kJ / 164 kcal
- Fett 9,4 g
- Varav mättat fett 4 g
- Kolhydrater 0 g
- Varav sockerarter 0 g
- Protein 20 g
- Salt 0,2 g
Allergener
- Gluten Nej
- Mjölk Nej
- Soja Nej
- Ägg Nej
- Lupin Nej
- Senap Nej
- Sesamfrön Nej
- Selleri Nej
- Fisk Nej
Produktfakta
Artnr: 497612
Vikt: 765 g
GTIN: 2320244000009
Ursprung: Sverige
Förvaring: KYLVARA: FÖRVARAS VID HÖGST +4°C
Tillagning
Rumstemperera gärna köttet i 30 minuter. Om du vill steka den hel så krydda den med salt, peppar och kanske rosmarin och vitlök. Bryn steken runt om, med nätet kvar, i smör och olja. Steg den i ugn på 150 grader till en innertemperatur på 60-65 grader.Skär bort nätet. Låt köttet vila innan det serveras.
Bra att veta
Lammsteken säljs med eller utan ben och i skivor. Lammsteken kan styckas anatomiskt till samma detaljer som nöt, kalv och gris. Man får då ut fina ministekar som både är möra och goda.