Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
HÖGREV
Art nr: 497432
Scan högrev i bit är en välmarmorerad detalj av nöt med mycket insprängd marmorering och tydlig struktur. En klassiker inom grytkött som ger mustig sky och mjällt kött. En detalj som gillar att puttra långsamt och länge. Scan betyder alltid svenskt kött.
Innehåll
INGREDIENSER: Högrev av svenskt nötkött
Näringsvärde per 100g
- Energi 605 kJ / 145 kcal
- Fett 6,9 g
- Varav mättat fett 3,2 g
- Kolhydrater 0 g
- Varav sockerarter 0 g
- Protein 20,6 g
- Salt 0,2 g
Allergener
- Gluten Nej
- Mjölk Nej
- Soja Nej
- Ägg Nej
- Lupin Nej
- Senap Nej
- Sesamfrön Nej
- Selleri Nej
- Fisk Nej
Produktfakta
Artnr: 497432
Vikt: 1 200 g
GTIN: 2320272700001
Fött, uppfött, slaktat och styckat i Sverige
Förvaring: KYLVARA: FÖRVARAS VID HÖGST +4°C
Bra att veta
Högreven sitter på nötdjurets skulderparti mellan entrecote och hals. Högrev är prisvärt och smakrikt framdelskött, utmärkt till gryta och wok men kan också användas till stek. Fetthalten är relatvit hög på ca 13 procent och högreven passar därför bra att mala till en extra saftig och smakrik färs.