Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
NÖTSTEK AV FRANSYSKA
Art nr: 497427
Fransyska från Scan är ett kött av högsta kvalitet och kommer alltid från svenska gårdar. Tack vare förpackningen blir köttet mörare och godare ju närmare bäst-före-datum du tillagar det.
Fransyskan är en detalj från nötdjurets rygg- och magparti och är kanske den mest användbara detaljen. Passar utmärkt till söndagsstek, tunt skivad som lövbiff eller varför inte strimlad till wok.
Innehåll
INGREDIENSER: Fransyska av svenskt nötkött
Näringsvärde per 100g
- Energi 483 kJ / 116 kcal
- Fett 3,5 g
- Varav mättat fett 1,5 g
- Kolhydrater 0 g
- Varav sockerarter 0 g
- Protein 20,8 g
- Salt 0,2 g
Allergener
- Gluten Nej
- Mjölk Nej
- Soja Nej
- Ägg Nej
- Lupin Nej
- Senap Nej
- Sesamfrön Nej
- Selleri Nej
- Fisk Nej
Produktfakta
Artnr: 497427
Vikt: 1 220 g
GTIN: 2320272100009
Fött, uppfött, slaktat och styckat i Sverige
Förvaring: KYLVARA: FÖRVARAS VID HÖGST +4°C
Bra att veta
Fransyskan är en stor, rund detalj från nötdjurets rygg- och magparti. Fransyskan består av fyra olika muskler och kan styckas ner anatomiskt eller delas rakt av till mindre stekar. I butik hittar du sällan hel fransyska eftersom det är en ganska stor detalj. Oftast är den då delad i mindre bitar.