Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
RYGGBIFF PUTSAD
Art nr: 497406
Scan ryggbiff i bit från svenska nötdjur passar bra att ugnssteka. Salta och peppra, stek i panna så du får en fin yta. Låt gå långsamt och länge i ugn, servera till 4-6 personer. Går även utmärkt att skiva och steka i panna, eller varför inte göra ett biffspett.
Innehåll
INGREDIENSER: Ryggbiff av svenskt nötkött
Näringsvärde per 100g
- Energi 513 kJ / 123 kcal
- Fett 3,9 g
- Varav mättat fett 1,6 g
- Kolhydrater 0 g
- Varav sockerarter 0 g
- Protein 21,8 g
- Salt 0,2 g
Allergener
- Gluten Nej
- Mjölk Nej
- Soja Nej
- Ägg Nej
- Lupin Nej
- Senap Nej
- Sesamfrön Nej
- Selleri Nej
- Fisk Nej
Produktfakta
Artnr: 497406
Vikt: 940 g
GTIN: 2320260000007
Fött, uppfött, slaktat och styckat i Sverige
Förvaring: KYLVARA: FÖRVARAS VID HÖGST +4°C
Bra att veta
Biffen, biffraden eller biffstocken sitter längs med nötkreaturets ryggrad. Man delar in biffstocken i lång och kort där en lång biffstock också inkluderar rostbiffen. Om biffstocken sågas i skivor med filén blir det T-bensstek eller dubbelbiff. Sågas den med ben utan filé kallas det för klubbstek eller enkelbiff. Urbenad biffstock kallas ryggbiff eller utskuren biff och det är så den oftast säljs i butik.