Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Styckmästarens Oxfilé
Art nr: 492831
Scan Styckmästarens Utvalda oxfilén är den möraste styckningsdetaljen på nötdjur. Sitter under bakre delen av ryggen och får anstränga sig väldigt lite. Styckmästarens Utvalda oxfilé är det möraste kött du kan tänka dig. Utvald Oxfilé är mörad i minst 18 dagar och är extra putsad, i skivor och färdig att tillaga och njuta av ett riktigt mört och smakrikt svenskt kött.
Innehåll
Ingredienser: Svensk Oxfile
Näringsvärde per 100g
- Energi 511 kJ / 122 kcal
- Fett 4,4 g
- Varav mättat fett 1 g
- Kolhydrater 0 g
- Varav sockerarter 0 g
- Protein 23 g
- Salt 0 g
Allergener
- Gluten Nej
- Mjölk Nej
- Soja Nej
- Ägg Nej
- Lupin Nej
- Senap Nej
- Sesamfrön Nej
- Selleri Nej
- Fisk Nej
Produktfakta
Artnr: 492831
Vikt: 270 g
GTIN: 2320286300006
Ursprungsland: Sverige
Förvaring: KYLVARA: FÖRVARAS VID HÖGST +4°C
Tillagning
Bryn i smör runtom i stekpanna på hög värme, värm under tiden ugnen till 125 grader, sätt Oxfilén i mitten ugnen och stekt färdig till cirka 60 grader i kärnan.
Bra att veta
Oxfilén är den möraste detaljen på djuret och sitter på insidan av ryggraden. Filén delas upp i tre delar: huvud, mittbit och svans.