Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Fläskstek Rapsgris
Art nr: 491992
Fläskstek är en smakrik produkt med möjlighet att göra en krispig svål, i dansk stil, benfri bit av kotlett.
Styckmästarens Utvalda Rapsgris garanterar en mör och saftig ätupplevelse. Med svensk raps i fodret utvecklar våra rapsgrisar ett helt unikt fläskkött med hög andel fleromättat fett.
Innehåll
Fläskstek av rapsgris
Näringsvärde per 100g
- Energi 562 kJ / 134 kcal
- Fett 6 g
- Varav mättat fett 2,6 g
- Kolhydrater 0 g
- Varav sockerarter 0 g
- Protein 20 g
- Salt 0,2 g
Allergener
- Gluten Nej
- Mjölk Nej
- Soja Nej
- Ägg Nej
- Lupin Nej
- Senap Nej
- Sesamfrön Nej
- Selleri Nej
- Fisk Nej
Produktfakta
Artnr: 491992
Vikt: 900 g
GTIN: 2320199200004
Fött, uppfött, slaktat och styckat i Sverige
Förvaring: KYLVARA: FÖRVARAS VID HÖGST +4°C
Tillagning
Sätt ugnen på 130° varmluft. Torka av svålen, snitta den och salta rikligt, viktigt att saltet kommer ner i snitten för att få en krispig svål. Lägg steken i ugnsfast form med svålen nedåt. Fyll botten av ugnsformen med vatten och sätt in i ugnen. Baka på 130° i 30 min. Se till att det hela tiden finns vatten i formen. Efter 30 min tar du ut formen och vänder på steken. Fyll på med vatten om det behövs och sen in i ugnen. Höj till 175° och baka till innertemperatur på 65°. Se till att det alltid finns vatten i formen. Ta ut steken när den nått 65°, sätt ugnen på 250° varmluft och grill. När ugnen nått rätt temperatur ställer du in steken. Låt den bakas så att svålen puffar upp och blir så där härligt krispig. Det tar bara några minuter, akta så att köttet inte bränner.
Bra att veta
Kotlettraden sitter längs grisens rygg mellan karré och rostbiff. Kotletten är en mångsidig detalj som kan styckas med eller utan ben. Utskuren och renputsad kallas kotletten också för fläskhare eller ytterfilé. Ytterfilén är ofta delad på längden för att ge en mer filélik form.