Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Fläskytterfilé av Rapsgris
Art nr: 491991
Styckmästarens Utvalda Rapsgris garanterar en mör och saftig ätupplevelse. Med svensk raps i fodret utvecklar våra rapsgrisar ett helt unikt fläskkött med hög andel fleromättat fett.
Vår Fläskytterfilé är en smakrik & mager produkt, finstyckad från kotlett. Styckmästarens Fläskytterfilé är helt naturell, dvs innehåller ingen saltlake/annan lake, då vi vet att fläskkött från rapsgris är naturligt saftigt och mört. vikten ligger på ca 500 g och är efter tillagning en lagom mängd för 2 personer. På förpackninge kan du lätt se vilken gård köttet kommer ifrån.
Innehåll
Ytterfilé av rapsgris
Allergener
- Gluten Nej
- Mjölk Nej
- Soja Nej
- Ägg Nej
- Lupin Nej
- Senap Nej
- Sesamfrön Nej
- Selleri Nej
- Fisk Nej
Produktfakta
Artnr: 491991
Vikt: 500 g
GTIN: 2320199100007
Fött, uppfött, slaktat och styckat i Sverige
Förvaring: KYLVARA: FÖRVARAS VID HÖGST +4°C
Tillagning
Bryn hela biten runt om efter kryddning. Salt och peppar räcker långt men fläskkött av rapsgris är tillåtande och har många smakkompisar, testa din egen favoritkrydda. Låt biten gå klar i ugn eller lägg på ett lock över pannan, lägre temperatur behåller saftigheten i köttet, i ugn max 175 grader. Ta ut köttet när innertemperaturen är ca 68 grader och låt stå i minst 5 min. Temperaturen fortsätter stiga och köttet räknas som helt genomstekt vid 72 grader. Skär upp och servera.
Bra att veta
Kotlettraden sitter längs grisens rygg mellan karré och rostbiff. Kotletten är en mångsidig detalj som kan styckas med eller utan ben. Utskuren och renputsad kallas kotletten också för fläskhare eller ytterfilé. Ytterfilén är ofta delad på längden för att ge en mer filélik form.