Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
KOTLETT
Art nr: 491923
Scan kotlett är en mångsidig detalj och kan helstekas eller tillagas i skivor som kotletter, rullader eller schnitzel. Om du grillar kotletten gör det försiktigt så att kotletten inte blir för torr. Låt gärna kotletten vara lätt sora i mitten så blir den saftigare.
Innehåll
INGREDIENSER: Kotlett av svenskt fläskkött
Näringsvärde per 100g
- Energi 562 kJ / 134 kcal
- Fett 6 g
- Varav mättat fett 2,6 g
- Kolhydrater 0 g
- Varav sockerarter 0 g
- Protein 20 g
- Salt 0,1 g
Allergener
- Gluten Nej
- Mjölk Nej
- Soja Nej
- Ägg Nej
- Lupin Nej
- Senap Nej
- Sesamfrön Nej
- Selleri Nej
- Fisk Nej
Produktfakta
Artnr: 491923
Vikt: 827 g
GTIN: 2320051900004
Fött, uppfött, slaktat och styckat i Sverige
Förvaring: KYLVARA: FÖRVARAS VID HÖGST +4°C
Bra att veta
Kotlettraden sitter längs grisens rygg mellan karré och rostbiff. Kotletten är en mångsidig detalj som kan styckas med eller utan ben. Utskuren och renputsad kallas kotletten också för fläskhare eller ytterfilé. Ytterfilén är ofta delad på längden för att ge en mer filélik form.