Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Utvald Kalventrecote
Art nr: 491737
Scan Utvald Kalventrecote är från svenska mellankalvar. Detaljen möras i 14 dagar innan packning. Kalventrecote är den mest marmorerade detaljen på kalv men betydligt magrare än på ett nötdjur. Mellankalv är mellan 8 - 12 mån vid slakt.
Näringsvärde per 100g
- Energi 563 kJ / 135 kcal
- Fett 6,4 g
- Varav mättat fett 2,8 g
- Kolhydrater 0 g
- Varav sockerarter 0 g
- Protein 19 g
- Salt 0,17 g
Allergener
- Gluten Nej
- Mjölk Nej
- Soja Nej
- Ägg Nej
- Lupin Nej
- Senap Nej
- Sesamfrön Nej
- Selleri Nej
- Fisk Nej
Produktfakta
Artnr: 491737
Vikt: 210 g
GTIN: 2320174300002
URSPRUNG: Sverige. Fött, uppfött, slaktat och styckat i Sverige.
Förvaring: KYLVARA: FÖRVARAS VID HÖGST +4°C
Tillagning
Kalventrecote tillagas enkelt i stekpanna och kräver bara några minuter på varje sida. Överstek inte, låt köttet vila i några minuter innan servering.
Bra att veta
Entrecoten är en mör och smakrik detalj delvis tack vare sin rika marmorering. Marmoreringen ger köttet extra smak och gör det mörare. Entrecoten lämpar sig väl att steka hel som rostbiff men vanligast är ändå att steka eller grilla den i skivor. Ett säkert kort för dig som snabbt och enkelt vill ha en festmåltid.