Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Utvald Kalvfilé
Art nr: 491736
Scan Utvald Kalvfilé är förmörad i 14 dagar innan skivning och packning. Det ger ett fantastiskt mört kött med rik smakkaraktär. Vi väljer att skiva filén i 20 mm tjocka skivor som bara kräver salt och peppar.
Innehåll
Utvald kalvfilé.
Näringsvärde per 100g
- Energi 440 kJ / 105 kcal
- Fett 2,7 g
- Varav mättat fett 1 g
- Kolhydrater 0 g
- Varav sockerarter 0 g
- Protein 20 g
- Salt 0,14 g
Allergener
- Gluten Nej
- Mjölk Nej
- Soja Nej
- Ägg Nej
- Lupin Nej
- Senap Nej
- Sesamfrön Nej
- Selleri Nej
- Fisk Nej
Produktfakta
Artnr: 491736
Vikt: 220 g
GTIN: 2320763100006
URSPRUNG: Sverige. Fött, uppfött, slaktat och styckat i Sverige.
Förvaring: KYLVARA: FÖRVARAS VID HÖGST +4°C
Tillagning
Utvald Kalvfilé är enkel att tillreda, salta och peppra, hetta upp en stekpanna. Stek i smör och olja, några minuter på varje sida. Överstek inte, låt vila innan servering.