Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Utvald Kalvkotlett
Art nr: 491733
Scan Utvald Kalvkotlett är från svenska mellankalvar. Detaljen möras i 14 dagar innan packning. Vi har valt att behålla den lilla kappa som finns då den ger smak och karaktär till köttet.
Innehåll
INGREDIENSER: Svensk kalvkotlett
Näringsvärde per 100g
- Energi 511 kJ / 118 kcal
- Fett 4,4 g
- Varav mättat fett 1,6 g
- Kolhydrater 0 g
- Varav sockerarter 0 g
- Protein 21 g
- Salt 0,17 g
Allergener
- Gluten Nej
- Mjölk Nej
- Soja Nej
- Ägg Nej
- Lupin Nej
- Senap Nej
- Sesamfrön Nej
- Selleri Nej
- Fisk Nej
Produktfakta
Artnr: 491733
Vikt: 250 g
GTIN: 2320762500005
URSPRUNG: Sverige. Fött, uppfött, slaktat och styckat i Sverige.
Förvaring: KYLVARA: FÖRVARAS VID HÖGST +4°C
Tillagning
Kalvkotlett tillagas enkelt i stekpanna och kräver bara några minuter på varje sida. Överstek inte, låt köttet vila i några minuter innan servering.