Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Styckmästarens Ryggbiff
Art nr: 490632
Scan Styckmästarens utvalda Ryggbiff är mörad i minst 18 dagar och har en fin marmorering. Scan Utvald ryggbiff i skiva har en exakt vikt på 180 g. Ryggbiff är perfekt att grilla, steka eller strimla. För den bästa smakupplevelsen temperera köttet innan tillagning och låt vila ca. 10 minuter innan servering. Njut sedan av en klassiskt köttdetalj.
Innehåll
Ingredienser: Svensk Ryggbiff
Näringsvärde per 100g
- Energi 700 kJ / 160 kcal
- Fett 9 g
- Varav mättat fett 4,5 g
- Kolhydrater 0 g
- Varav sockerarter 0 g
- Protein 23 g
- Salt 0,1 g
Allergener
- Gluten Nej
- Mjölk Nej
- Soja Nej
- Ägg Nej
- Lupin Nej
- Senap Nej
- Sesamfrön Nej
- Selleri Nej
- Fisk Nej
Produktfakta
Artnr: 490632
Vikt: 180 g
GTIN: 7300200681003
Ursprung: Sverige
Förvaring: KYLVARA: FÖRVARAS VID HÖGST +4°C
Tillagning
Stek i olja på hög värme i cirka 4,5 minuter på varje sida. Sänk värmen och stek färdig med lite smör för smakens skull till önskat stekgrad
Bra att veta
Biffen, biffraden eller biffstocken sitter längs med nötkreaturets ryggrad. Man delar in biffstocken i lång och kort där en lång biffstock också inkluderar rostbiffen. Om biffstocken sågas i skivor med filén blir det T-bensstek eller dubbelbiff. Sågas den med ben utan filé kallas det för klubbstek eller enkelbiff. Urbenad biffstock kallas ryggbiff eller utskuren biff och det är så den oftast säljs i butik.