Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Styckmästarens Entrecote
Art nr: 490531
Scan Styckmästarens utvalda Entrecote är mörat i minst 18 dagar och har en fin marmorering. Entrecoten är den del med mest smak och karaktär. För den bästa smakupplevelsen temperera köttet innan tillagning och låt vila efter tillagning ca. 10 min innan servering.
Innehåll
Ingredienser: Svenskt Entrecote
Näringsvärde per 100g
- Energi 800 kJ / 200 kcal
- Fett 13 g
- Varav mättat fett 6,5 g
- Kolhydrater 0 g
- Varav sockerarter 0 g
- Protein 20 g
- Salt 0,2 g
Allergener
- Gluten Nej
- Mjölk Nej
- Soja Nej
- Ägg Nej
- Lupin Nej
- Senap Nej
- Sesamfrön Nej
- Selleri Nej
- Fisk Nej
Produktfakta
Artnr: 490531
Vikt: 180 g
GTIN: 7300200589002
Ursprung: Sverige
Förvaring: KYLVARA: FÖRVARAS VID HÖGST +4°C
Tillagning
Stek i olja på hög temeratur ca. 4,5 min. på varje sida, sänk sedan värmen och tillsätt lite smör för smaken skull. Stek sedan färdig till önskat stekgrad
Bra att veta
Entrecoten är en mör och smakrik detalj delvis tack vare sin rika marmorering. Marmoreringen ger köttet extra smak och gör det mörare. Entrecoten lämpar sig väl att steka hel som rostbiff men vanligast är ändå att steka eller grilla den i skivor. Ett säkert kort för dig som snabbt och enkelt vill ha en festmåltid.