Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
FLÄSKFILE
Art nr: 412921
Scans goda fläskfile är gjord på svenskt Pigghamkött och är av högsta kvalitet. Fläskfilén är den absolut möraste delen av grisen och sitter på insidan av kotlettraden. Utmärkt att steka, woka eller använda i en snabb gryta.
Innehåll
INGREDIENSER: Filé av svenskt fläskkött
Näringsvärde per 100g
- Energi 446 kJ / 107 kcal
- Fett 2,6 g
- Varav mättat fett 1 g
- Kolhydrater 0 g
- Varav sockerarter 0 g
- Protein 20,6 g
- Salt 0,1 g
Allergener
- Gluten Nej
- Mjölk Nej
- Soja Nej
- Ägg Nej
- Lupin Nej
- Senap Nej
- Sesamfrön Nej
- Selleri Nej
- Fisk Nej
Produktfakta
Artnr: 412921
Vikt: 550 g
GTIN: 2320074500007
Fött, uppfött, slaktat och styckat i Sverige
Förvaring: KYLVARA: FÖRVARAS VID HÖGST +4°C
Bra att veta
Fläskfilén är den möraste biten på grisen. Den sitter under kotlettraden och på insidan av ryggbenet. Fläskfilén jobbar inte lika mycket som andra muskler och blir därför mycket mör.