Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Fläskfilé Hållbarhetsgrisen
Art nr: 408315
Fläskfilé av svensk Hållbarhetsgris från Scan kommer från Halla Gård som ligger i Kvänum, Västergötland. Filén är en väldigt mör detalj och passar därför bra att steka i ugn eller panna, woka eller använda i gryta. Köttet kommer från en gård med hållbarhet nära hjärtat. Grisarna på Halla gård får gå både inne och ute som de själva vill och kan böka och beta i jorden i hagen. Gården drivs av egenproducerad biogas och egenodlat foder. Läs mer på scan.se/hallbarhetsgrisen
Innehåll
Ingredienser: Fläskfilé
Allergener
- Gluten Nej
- Mjölk Nej
- Soja Nej
- Ägg Nej
- Lupin Nej
- Senap Nej
- Sesamfrön Nej
- Selleri Nej
- Fisk Nej
Produktfakta
Artnr: 408315
Vikt: 500 g
GTIN: 2320831500004
Fött, uppfött, slaktat och styckat i Sverige
Förvaring: KYLVARA: FÖRVARAS VID HÖGST +4°C
Bra att veta
Fläskfilén är den möraste biten på grisen. Den sitter under kotlettraden och på insidan av ryggbenet. Fläskfilén jobbar inte lika mycket som andra muskler och blir därför mycket mör.