Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Utvald Fläskfilé av Rapsgris
Art nr: 407493
Filén sitter på insidan av ryggbenet och jobbar därför väldigt lite, vilket förklarar dess mörhet. Fläskfilén är riktigt god att steka i ugn eller panna, woka eller använda i gryta.
Rapsgrisen® är en unik innovation från Scan. Köttet från Rapsgrisen® är märkbart saftigare, mörare och mer smakrikt än vanligt griskött; tack vare en bättre fettbalans med högre andel nyttiga, omättade fetter som Omega 3.
Köttet kommer alltid från djur på svenska gårdar.
Innehåll
Ingredienser: Fläskfilé
Näringsvärde per 100g
- Energi 450 kJ / 110 kcal
- Fett 2,6 g
- Varav mättat fett 0,7 g
- Kolhydrater 0 g
- Varav sockerarter 0 g
- Protein 21 g
- Salt 0,2 g
Allergener
- Gluten Nej
- Mjölk Nej
- Soja Nej
- Ägg Nej
- Lupin Nej
- Senap Nej
- Sesamfrön Nej
- Selleri Nej
- Fisk Nej
Produktfakta
Artnr: 407493
Vikt: 500 g
GTIN: 2320760300003
Ursprung: Sverige
Förvaring: FÖRVARING & HÅLLBARHET: FÖRVARAS VID HÖGST +4°C
Tillagning
Bryn filén i stekpanna, sätt in i ugn inte varmare än 125 grader Stek till en innertemperatur på 65 grader och låt vila ca 15 minuter innan servering.
Bra att veta
Fläskfilén är den möraste biten på grisen. Den sitter under kotlettraden och på insidan av ryggbenet. Fläskfilén jobbar inte lika mycket som andra muskler och blir därför mycket mör.