Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Utvald Karré av Rapsgris
Art nr: 407405
Karrén sitter på främre ryggpartiet, före kotlettraden och passar utmärkt på grillen, i stekpannan eller som klassisk stek. Tack vare den relativt höga fetthalten behåller köttet sin saftighet även om det utsätts för höga temperaturer.
Rapsgrisen® är en unik innovation från Scan. Köttet från Rapsgrisen® är märkbart saftigare, mörare och mer smakrikt än vanligt griskött; tack vare en bättre fettbalans med högre andel nyttiga, omättade fetter som Omega 3.
Köttet kommer alltid från svenska gårdar.
Näringsvärde per 100g
- Energi 700 kJ / 170 kcal
- Fett 11 g
- Varav mättat fett 3,63 g
- Kolhydrater 0 g
- Varav sockerarter 0 g
- Protein 18 g
- Salt 0,14 g
Allergener
- Gluten Nej
- Mjölk Nej
- Soja Nej
- Ägg Nej
- Lupin Nej
- Senap Nej
- Sesamfrön Nej
- Selleri Nej
- Fisk Nej
Produktfakta
Artnr: 407405
Vikt: 1 095 g
GTIN: 2320740500003
Fött, uppfött, slaktat och styckat i Sverige
Förvaring: FÖRVARING & HÅLLBARHET: FÖRVARAS VID HÖGST +4°C
Tillagning
Bryn karrén runt om, lägg i ugnssäker form och sätt in i 150 gradig ugn. Karrén är klar när den når en innertemp på 70-75 grader. Går även utmärkt att eller skiva för att steka/grilla.