Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Hamburgare 130g
Art nr: 298920
En riktig favorit i en tjockare tappning tillagad på svenskt nötkött som passar till såväl vardag som till helg. Våra smakrika hamburgare är enkla och går fort att tillaga. Alla våra produkter innehåller enbart kött från djur på svenska gårdar.
Innehåll
Ingredienser: Svenskt nötkött (80%), vatten, potatis*, potatismjöl, salt, druvsocker, potatisfiber, svartpeppar, kryddextrakt (svartpeppar).
Näringsvärde per 100g
- Energi 1 000 kJ / 240 kcal
- Fett 18 g
- Varav mättat fett 9 g
- Kolhydrater 4 g
- Varav sockerarter 1 g
- Protein 15 g
- Salt 1,5 g
Allergener
- Gluten Nej
- Mjölk Nej
- Soja Nej
- Ägg Nej
- Lupin Nej
- Senap Nej
- Sesamfrön Nej
- Selleri Nej
- Fisk Nej
Produktfakta
Artnr: 298920
Vikt: 520 g
GTIN: 7300298920008
Ursprungsland: Sverige
Förvaring: FÖRVARING & HÅLLBARHET: FRYSVARA: Ska förvaras vid -18°C eller kallare.
Tillagning
Grilla: Börja grilla när glöden blivit gråvit. Lägg på hamburgarna och grilla 5-6 minuter. Vänd hamburgarna ofta under grillningen. Steka: Lägg lite matfett i en kall stekpanna och sätt plattan på hög värme. Lägg i hamburgarna när matfettet fått lite färg och har slutat bubbla. Stek hamburgarna 1 minut på varje sida. Sänk temperaturen till medelvärme. Vänd hamburgarna ytterligare 3-4 gånger så att de får en jämn och fin stekyta. Sammanlagd stektid för en otinad hamburgare är ca 7 minuter och för en tinad hamburgare ca 6 minuter.