Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Grunden
Deg, tomatsås, ost. Och inte bara ost. Olika sorters mozzarella. Det här är basen till 800 graders alla pizzor.
Deg grundrecept:
900 gram italienskt 00-mjöl eller annat proteinrikt mjöl
2 msk salt
2 msk olja
25 g jäst
En halvliter vatten
– Börja minst en dag innan. Blanda då degen. Låt den stå framme i en/två timmar sen in i kylen. Dag två måttas degen upp och rullas till bollar. Därefter när i kylen ett par timmar till (helst en hel dag). Det går även i rumstemperatur tills de jäst upp redo att användas.
– Använd San Marzano, en tomattyp som är lite lösare konsistensen. Och lite syrligare än de andra. Strössla lite skrov från goda tomater du gillar, bra sötma ska de ha!
– Använd två olika typer av mozzarella. En innan pizzan är i ugnen: fior di latte. Mozzarella på komjölk. Smälter bättre och blir inte lika vattnig i ugnen. Efter ugnen: buffelmozzarella. Och satttoppa med? Såklart basilika.
800 graders favoriter
Även om degen, tomatsåsen och mozzarellan är en stor del av vad som utgör en bra Pizza, så hänger minst lika mycket på vad du lägger på efter. Och det är ofta här det blir spännande. 800 grader har både nya och klassiska varianter på menyn. Hur mycket ska du ha? Ja, det varierar beroende på humör och dagsform. Prova på, säger 800 grader.