Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Vino del Poggio Bainco
Druva: Malvasia Aromatica di Candia
Ett oranget vin från Emilia Romagna. Odlingen är småskalig och ekologisk/biodynamisk. Vinet får sin speciella karaktär och färg av att druvmusten får dra med skalen i ett helt år. Vid normal vitvinsproduktion avlägsnar man skalen direkt efter pressning. Skalen ger vinet en strävhet som gör att det påminner som ett rött vin och även passar till hårda ostar och kötträtter.
Artikelnummer: 75169, 300 kr. Tillfälligt slut men ny årgång kommer under hösten.
Vino del Poggio Rosso
Druva: Barbera
Ett enkelt bondenaturvin från Emilia Romagna som precis som Indigeno Rosso kan uppfattas lite frizzigt när man öppnar det. Barbera är en druva som ger viner med hög syra och mycket frukt vilket funkar mycket bra till rätter där det finns mycket syra i såsen, till exempel tomatbaserade såser.
Vinet har sålts i en blandlåda men finns för tillfället inte i beställningssortimentet
Frizzi Pop
Druva: Pinot Noir, Pinot Blanc och Durello.
Ett naturligt mousserande vin från Veneto. Odlingen är biodynamisk men som många naturvinsproducenter väljer Andrea Pendin att inte certifiera vinet. Druvmusten får spontanjäsa med den naturliga jästen som finns på skalen först på ståltank och sedan jäser vinet en andra gång på flaskan vilket gör vinet mousserande. Genom att behålla jästfällningen så blir vinet grumligt men får också en brödig karaktär och smak av limeskal.
Artikelnummer: 77258, 190 kr/st säljs i lådor om sex flaskor. Tillfäligt slut men ny årgång kommer inom kort.
Indigeno Rosso
Druva: Montepuliciano d’Abruzzo
Från Abruzzo kommer det här vinet som görs på den i regionen traditionella druvan Motepuliciano. Vinet är dock allt annat än traditionellt. Vinproducenterna är ett gäng unga killar som vill göra lätta viner med frisk syra vilket funkar fantastiskt bra till pizza eller pasta med tomatsås. Lätt frizzigt vid öppnandet vilket kan hända med viner som är helt osvavlade.
Kommer i beställningssortimentet.
Andrea Occhipinti
Friccicarello Druva: Aleatico
Vid vulkansjön Bolsena i norra Gradoli görs mest dessertviner på druvan Aleatico som ger viner med mycket parfymerad smak. Andrea Occhipinti har dock valt att göra torra viner på den här druvan. Den största delen av produktionen är ett rött vin. Men han gör även det här naturligt mousserande rosévinet. Precis som Frizzi så får vinet jäsa spontant på flaskan.
Mycket liten produktion, 30 flaskor såldes till Sverige och utav dom serverades 12 på festen så det finns tyvärr inga viner kvar för försäljning.
Blaxsta
Sverige är ett vinland. Ja, du hörde rätt. Vi är på god väg och en av höjdpunkterna ligger i Sörmland. Vingården Blaxsta. Men både vinodling och vad de kallar vinfabrik gör de viner av hög kvalitet samtidigt som de har en unik svensk stil. I ett av avsnittet får du följa med på en tur runt gården och får lite tips kring vin och pizza.
Kalventrecôte
Kalventrecoten är mindre och magrare än nötentrecoten. En delikatess som du bör hantera på ungefär samma sätt som resten av entrecotefamiljen....