Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Tillbehören
The devil’s in the tillbehören. Det här är det du inte får missa att ha innan eller efter din finpizzamiddag. Det här var vad vi hade på Gårdsmiddagen:
– Rostade Marconamandlar
– Marinerade Oliver
– Banderillas (aka pickles on a stick)
– Caponata
(Aubergine, oliver, blekselleri, kapris, tomater, socker, vinäger)
– Kronärtskockapuré
– Vinägerpicklad karljohanscamp
– Sourslaw
– Fläskrillette på sida av rapsgris, pistage, konfiterad lök,
– Marmelad på gröna tomater och fikonmarmelad
– Foccacia & surdegsbaguetter
– Söta tomater plus en bra olivolja
Styckmästarbricka
Får saker slår en bra charkbricka. Och inget slår vår styckmästarbricka. Det här är tips från vår Styckmästare Benny om vilka charkuterier du måste ha till din middag.
– Lufttorkad skinka (av svensk rapsgris)
– Läckösalami
– Läckökorv
– Småländsk lökkorv
– Källarrökt nötytterlår
– Källarrökt Baconsida (från Russelbacka Gård)
Pluma & Kotlettrad
Kotletten från gris. Ja, egentligen är det inte krångligare än så. Det är ett mört, men lite magrare kött och kan därför lätt bli torrt om du steke...