Olivfylld oxfilé med rucolapotatis och parmesancréme

Olivfylld oxfilé med rucolapotatis och parmesancréme

För 4 personer
Ingredienser
  • 600 g Scan oxfilé
  • 1 dl tapenade (olivröra)
  • 800 g kokt och skalad potatis i mindre bitar
  • 1 fänkål skivad
  • 1 rödlök klyftad
  • 2 msk olivolja
  • 2 dl grovt hackad rucola

PARMESANCRÈME

  • 100 g parmesanost riven
  • 2 dl crème fraiche
  • lite färskpressad citronsaft
Gör så här Sätt ugnen på 100°C. Blanda ingredienserna till parmesancrèmen i en skål. Skär oxfilén i portionsbitar. Skär ett snitt i varje bit. Fördela tapenaden i snitten och fäst med tandpetare. Bryn köttbitarna i smör i en het stekpanna. Stick in en kötttermometer i en av bitarna. Stek färdigt i ugnen tills köttet har en innertemperatur på 55°-60°C, ca 15 minuter (Den lägre temperaturen ger ett rosarött kött, den högre rosa.) Låt vila under smörpapper. Stek potatis, fänkål och lök i olivolja i en stekpanna. Vänd ner rucola i slutet. Salta och peppra. Servera oxfilén med rucolapotatis och parmesancrème.