Knaperstekta revben med äppelmos och ingefära

Knaperstekta revben med äppelmos och ingefära

För 4 personer
Ingredienser
  • 800 g Scan Piggham tjocka revben
  • 2 msk citronpeppar
  • 2 tsk malen kanel
  • 2 tsk curry
  • 1 msk salt
  • 1 msk rapsolja
  • 2 dl äppelmos
  • 2 msk riven färsk ingefära
Gör så här Sätt ugnen på 175°C. Blanda citronpeppar, kanel, curry och salt i en skål. Lägg revbensspjället i en ugnssäker form med bensidan upp. Gnid in det med kryddblandningen och pensla på olja. Stek spjället i ugn i ca 20 minuter. Vänd köttet och stek ytterligare 40 minuter. Blanda äppelmos och ingefära i en skål. Skär spjället mellan revbenen i tjocka skivor. Servera dem med äppelmos.