Skånska köttbullar

Skånska köttbullar

Steka För 4 personer
Ingredienser
  • 800 g Scan fläskfärs
  • 2 gula lökar finhackade
  • smör till stekning
  • ½ dl ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 2 små ägg
  • ½ tsk strösocker
  • 1½ tsk salt
  • ½ tsk peppar
Gör så här Fräs löken i smör i en stekpanna i några minuter utan att den får färg. Låt svalna. Blanda ströbröd och mjölk i en bunke. Låt svälla i 10 minuter. Tillsätt färs, lök. ägg, socker, salt och peppar. Arbeta ihop till en smidig smet. Skölj händerna i kallt vatten och forma färsen till runda bollar. Bryn köttbullarna i smör i en stekpanna. Skaka pannan då och då och låt köttbullarna eftersteka på svag värme. Det går förstås att byta ut fläskfärsen mot blandfärs.